niks doen

het gaat niet zo goed, en je voelt je niet zo goed en je ziet je agenda steeds voller lopen. de neiging die veel mensen krijgen is dan om harder te gaan werken, meer te doen. en dat meer doen levert weer meer stress en nog meer te doen.

probeer eens een pas op de plaats te maken, even niks doen. neem tijd om na te denken, echt goed na te denken. hoe is het zo gekomen, wat was mijn rol, ben ik zelf misschien de oorzaak van mijn stress?

nodig een paar goede vrienden of vriendinnen uit, deel je 'niet zo goed' gevoel. maak die mooie fles wijn open die je voor dat bijzondere moment had bewaard en noem dit moment het bijzondere moment. want dit bijzondere moment is het moment dat je besluit om uit de tredmolen te stappen en het verschil te maken tussen mens en het andere leven op deze planeet. stimulus respons wordt stimulus ..... nadenken ..... respons. het enige onderscheid trouwens. 

denk meer en doe minder dat is het devies.