Over mij

P6170071_v2.png

Ervaren, leren, werken en dicht bij mezelf zijn.

Mijn naam is Ruud Wilgenkamp. Geboren in de Gerard Doustraat in Amsterdam. Als jongen uit De Pijp heb  ik van mijn 15de tot mijn 24ste gewerkt als barkeeper in De Brakke Grond. Tegelijkertijd maakte ik mijn middelbare school af en studeerde daarna werktuigbouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam.  De ervaringen in die periode van werken en leren zijn tot op de dag van vandaag waardevol. Na mijn studie werkte ik in verschillende managementfuncties. Ik kreeg te maken met veranderingsprocessen en vooral ook met de menselijke factor. Deze ervaringen hebben mijn interesse voor ‘de mens in de organisatie’ ontwikkeld. En hoewel ik eind jaren tachtig mijn MBA bedrijfskunde studie afrondde, ben ik een klassieke autodidact.

‘Leren door ervaren’ is mijn motto, daar omheen is in 1995 mijn coaching en adviespraktijk ontstaan. Ik begeleid mensen zoals jij en ik, ondernemers en managers, bij vraagstukken in het werkzame en dagelijkse leven. Over hoe het met je gaat, over persoonlijk functioneren, over motivatie, strategie ontwikkeling of hoe je een bedrijf moet runnen vandaag de dag. Na een avontuur als investeerder eind jaren negentig doe ik nu weer wat ik altijd al heb gedaan, werken en leren tegelijk. Mijn adviespraktijk is daarin de constante leerfactor die voortdurend nieuwe impulsen geeft.

Ervaringen delen met mensen en die ervaringen het fundament laten zijn van de coaching gesprekken en inspiratie bijeenkomsten is waar ik echt in geloof. Het geeft ruimte en vrijheid, we wisselen uit, het geeft ons allen lerend vermogen, we wisselen uit, het schept veiligheid om de echt lastige dingen te bespreken, we wisselen uit. Het delen van ervaringen is de kern van van mijn werkwijze, ik nodig je gaarne uit om jouw ervaringen te delen.  

Ik maak graag kennis met je.

Ruud Wilgenkamp